Quantcast
Channel: Filosofie pe bordura
Viewing all articles
Browse latest Browse all 515

Dezinformare

$
0
0

Dupa cum bine stim si am constatat, dogma stiintifica ( adica stiinta "oficiala" ) se comporta tipic autist : adica n-are nici o legatura cu realitatea. Ei doar selecteaza dovezile care le convin si le sustin lor teoriile, iar restul dovezilor sunt ciopartite, mutilate, ignorate. Orice alta teorie este considerata abureala .
    Prefera sa vada si sa accepte doar ce le convine : restul ... nu exista ! In domeniul medical si cel al istoriei avem parte de cele mai mari portii de autism.

Dogma medicala merge cu dezinformarea, pe caile batatorite : divide si stapaneste ! Ceea ce se si intampla : masele sunt continuu bombardate cu informatii si studii contradictorii ( manarite ), care se contrazic una pe cealalta.
Rezultatul este ca prostimea va fi complet confuza, nu va stii ce sa creada si ce sa ia de bun, asa ca va alege calea cea mai usoara : nu putem stii cum sta treaba ( pentru ca ne este lene sa ne documentam singuri ), asa ca mancam din toate jegurile cate putin, ca sa avem o "dieta echilibrata" , pentru ca asa ne invata autoritatile ca ne vom pastra starea de sanatate.  Iar realitatea dovedeste cu cifre statistice, statisticile vanzarilor de medicamente si spitale pline ochi, cat de bine ne patram sanatatea in felul asta.

Propaganda medicala, manipuleaza din nou : oamenii cu multe carii, sunt ai 3 lea cel mai putin predispusi sa faca cancer de gat si de gura.
 Really ? V-ati gandit mult pana ati scos gogomania ?

 
Cercetatorii cred ca oamenii nu se imbolnavesc de canerul de gat si gura, din cauza ca bacteriile din carii, produc acid lactic si asta protejeaza impotriva dezvoltarii cancerului. 
Oamenii cu carii multe au cu 32 % mai putine sanse sa dezvolte cancer, decat oamenii care nu au carii deloc.

Echipa de cercetare a studiat 399 de oameni cu cancer de cap si gat si i-au comparat cu 221 oameni care nu aveau cancer.

Parerea mea e ca se pot sterge la coor cu studiul lor, ca n-are nici o valoare reala : concluziile sunt prin asociere si nu prin cauzatie.


Studiul asta de'a'mboluea, vine si cu explicatii : Dr. Tezal a explicat ca bacteriile din carii produc acid lactic, iar asta protejeaza impotriva cancerului. 

Eu le propun cercetatorilor, sa recomande populatiei sa nu se mai spele niciodata pe dinti, ca nu cumva sa reduca recolta de acid lactic !  Make sense ! 


Acuma, orice Neica Nimeni, stie un lucru simplu, care tine de o minima cultura generala : flora e compusa din bacterii  " prietenoase" si d'alea " neprietenoase". Cam de 10 ori mai multe bacterii decat celulele organismului gazda. 
In plus, noi oamenii nu avem un mecanism eficient care sa sterilizeze cavitatea bucala si prin urmare, inghitim o gramada de bacterii " neprietenoase" care au colonii la noi in gura. Cainii au mecanisme care le mentin gura curata : in fapt, daca pupam un caine in bot, noi il infectam pe el si nu el pe noi.


     Alea prietenoase ( probiotice ), nu se gasesc doar in carii , ci pe intreaga mucoasa a organismului : in gura, intestine, orificii, etc. E o tempenie cat cercetatorii aia de mare, sa afirme ca probioticele sunt cauzate de carii : probioticele sunt acolo, ca sa omoare bacteriile " neprietenoase", alea cauzatoare de carii. Ca asta e jobul bacteriilor prietenoase, sa asigure scuritatea organismului gazda. 
    
Tine de logica elementara si de o minima cunostinta de nutritie ( ca nu poti intelege nutritia daca nu inveti intai cum functioneaza organismul + agricultura. E imposibil : fara astea doua o sa pricepi o varza.)  sa intelegi ca bacteriile alea prietenoase vor produce acid lactic si daca nu avem carii in gura ( ca asta e jobul lor ).
In plus, cultura generala ne spune ca o buna sursa de bacterii " prietenoase" sunt alimentele fermentate, care ne asigura un bun supply de bacterii. Plus ca te poti duce la magazinul naturist si iti cumperi capsule cu probiotice : no big deal. Cat de cretina poate fi ideea sa tin carii in gura, doar pentru a-mi asigura un flux de acid lactic produs de probiotice, cand exista modalitati mult mai safe si mai eficiente ?

Daca nu ma credeti, aruncati un ochi pe textbook : Online Textbook of Bacteriology ( e fascinant manualul ).


Lactobacillus acidophilus - bacterie care apare in flora normala a omului, e gasita in cavitatea bucala, intestinele subtiri, epiteliul vaginal unde joaca un rol benefic.  Bacteria asta e prima listata, de obicei, in amestecurile de probiotice.

Pai asta ziceam si eu : e mult mai simplu sa-ti cumperi niste probiotice, iar Lactobacillus acidophilus e cea mai ieftina !  Se vinde si in amestec cu alte bacterii, dar se vinde si singura in pastila. tocmai am amruncat cutia cu probiotice si n-am apucat sa cumpar altele, asa ca n-am cum sa pun poza doveditoare, insa puteti verifica si singuri, la farmacie.
 

Bacteriile care produc acid lactic, sunt cele mai importante grupuri de microorganisme folosite in fermentatia alimentelor. Ele contribuie  la gustul si textura produsului fermentat si inhiba cu ajutorul acidului lactic, dezvoltarea bacteriilor care altereaza mancarea.
  
Cum ziceam : scrie la textbook, ca poti sa-ti faci rost de iste bacterii in plus, care produc acid lactic, pur si simplu mancand niste varza murata sau un iaurt, sau band o socata, etc.
 

Insa acidul lactic nu e produs doar de Acidophillus, ci de o gasca mare de alte bacterii ( cam 90 % le-am vazut listate pe pastilele cu amestec de antibiotice ) : adica e pe alese ...
Deci chiar nu-i nevoie sa tii carii in gura, ca sa-ti faci rost de acid lactic : s-au inventat metode mult mai inteligente ...
 

Dr. Tezal, nenea cu studiile, declara la ziarca el crede ca urmatorul pas pentru echipa de cercetare este posibilitatea de a  cultiva efectul benefic al bacteriilor, fara a permite aparitia cariilor.

Eu am o veste pentru  nenea asta : bacteriile prietenoase NU produc carii, ci incerca sa omoare bacteriile care produc cariile !  Iar ca sa cultivi bacteriile prietenoase, deja s-a inventat metoda traditionala : alimentele fermentate. S-a inventat si metoda stiintifica : adapsul de probiotice din cutiuta din farmacie. Woke up ! Sub care piatra au trait cercetarorii astia, pana acum ?

Cat despre cancer, s-au inventat demult metode eficiente de vindecare, doar ca au fost suprimate rapid. Nimeni nu vrea sa omoare gaina cu ouale de aur.
Tips : Emanuel Revici. Brezinski, Rife .Si multi altii ...


 Ce au " uitat" cercetatorii aia de sub piatra sa spuna, este ca daca permiti cariilor sa existe , asta iti va creste sansele pentru reumatic heart disease  si infectii care vor necesita inlocuirea de valve  la inima. De asemenea, cariile pot fi legate de aparitia meningitei, in unele cazuri.


Deloc intamplator, Sfantu' Graal al nutritiei, a fost un dentist.  Weston A. Price e piatra de temelie a nutritiei : daca nu-i studiezi munca si scrierile, este imposibil sa pricepi iota din nutritie. O sa o dai de gard cu gratie.

Experimentul lui Price este celebru si dovedeste irefutabil ca igiena gurii este direct legata de sistemul imunitar. Iar daca sistemul imunitar e praf ( din cauza malnutritiei universale in ziua de azi ), nu mai poate lupta eficient cu infectiile, de unde si bolile ( sper ca nu v-ati plictisit ! ).
    Am sa citez relatarea altor doctori, despre experimentul lui Price, doar pentru ca nu am nici timp nici chef sa caut in cartile lui, ca sa gasesc  ce-mi trebuie.

So : Price a extras un dinte care avea root canal , de la un pacient si l-a implantat sub pielea unui caine. Care caine, in scurt timp se imbolnavea de exact aceeasi boala cronica, pe care stapanul dintelui o avea.  

Experimentul s-a repetat si a functionat de fiecare data. Cu alte cuvinte, daca omul caruia ii apartinuse dintele, avea o boala de inima, si cainele se imbolnavea de inima.  Daca omul suferea de boli de rinichi, cainele se imbolnavea de rinichi si tot asa. Cu alte cuvinte, prin implantarea dintelui care avea canalele obturate, boala se transfera cainelui.

Price a gasit infectie cu bacterii, spirochete, fungi. Daca dintele avea mai mult de 1 canal obturat, Price gasea infectii cu organisme diferite.
Urmatorul pas a fost sa-si dea seama de unde provine infectia : a descoperit ca atunci cand caria ajunge in canalul dintelui, nervii si vasele de sange devin infectate. Infectia ajunge in tubuls.


 Price a descoperit ca nici unul din cei 100 dezinfectanti pe care i-a studiat, nu a fost capabil sa penetreze in tubuls. La fel de incapabile sunt si antibioticele din ziua de azi.

Bacteriile trec din din dinte in maxilar, in vasele de sange si apoi in alte galande, organe si tesuturi unde va infiinta un nou focar de infectie. E numita infectie focala ? - cauzata de atunci cand o infectie dintr-o parte a corpului, calatoreste in alta parte si stabileste un nou focar de infectie.


Price a gasit ca 25-30 % dintre oamenii care aveau un bun sistem imunitar , sunt ok cu dintii cu obturatie de canal. Dar cand acesti oameni sunt confruntati cu un eveniment stresant, stresul slabeste sistemul imunitar si predispune la aparitia bolilor degenerative.
   Deatlfel, Price a si vindecat pacienti care erau imobilizati de artrita, doar extragandu-le dintii care aveau obturatie de canal si au inceput oamenii sa umble si sa scape de dureri.

Prin urmare, dogma medicala de azi, oculeste cu gratie cauza bolilor ( infectiile subclinice ) si in realitate se concentreaza doar pe  atenuarea simptomelor. Incearca sa mergi la un medic sa-i ceri sa ordone analize care sa-ti caute infectiile subclinice, si o sa-ti rada in nas. Pentru dogma medicala, exista doar infectii cu simptome clinice, iar cele subclinice ... nu exista ! 
Exista doar consecinta infectiilor clinice : pleiada de boli cu care e binecuvantata omenirea ... 

Price a gasit ca alti 70 % dintre oamenii care au sistemul imunitar slabit, odata ce si-au facut obturatie de canal, ei dezvolta boli degenerative mai devreme decat alti oameni - probabil chiar imediat dupa ce si-au facut obturatia.


Price si-a publicat cercetarile si fotografiile la microscop si care aratau tubuls ai dentinei care aveau in ei bacterii. In zilele noastre, cei mai multi dentisti au habar despre existenta tubuls, insa doar in ultimii ani, doar cativa au auzit vreodata ca bacteriile traiesc in tubuls. 

Of course ca toata munca de cercetare  a fost complet ignorata de dogma stiintifica : simplu, pentru ca nu se potriveste cu teoriile impuse de ei. Iar omul a facut munca de documentare toata viata lui, in special in domeniul nutritiei. Din fericire, generatia noastra inca are acces la cartile lui .

Nu uitati, ca omul si-a publicat rezultatul studiilor, in ... 1923 !
 

Invazia bacteriilor in tubuls ai dentinei :


Citind literatura stiintifica, Price a aflat ca dogma medicala sustinea ca in sangele pacientilor cu obturatie de canal   NU a aparut nici o modificare , asa ca s-a apucat el de facut analize, sa verifice daca e adevarat sau nu.
Asta a gasit Price, in analizele facute de el : 
-- Limfocitele crescute la oameni si crescute cu 58 % la iepuri.
--Polymorphonuclear leukocytes au scazut la oameni si animale ,si erau cu 30 % mai putine decat normalul.
-- Hemoglobina a variat foarte putin in sus si in jos.
-- Hemofilia a aparut frecvent la iepuri.
-- A crescut cantitatea de zahar in sange.
-- In unii iepuri, s-au gasit mari cantitati de calciu ionic, dar in alti iepuri, calciul era  mic, rezultand in in 15-20   diferite conditii patologice.
-- A crescut retentia de acid uric si nitrogen.
-- A scazut alcalinitatea si a aparut acidoza.
-- Unii pacienti si animale, au pierdut in greutate.



Viewing all articles
Browse latest Browse all 515

Trending Articles