Quantcast
Channel: Filosofie pe bordura
Viewing all articles
Browse latest Browse all 515

Piata muncii in Canada

$
0
0

Numai cine nu a vrut ( sau nu il ajuta neuronu' ), nu si-a dat seama ca in Rai nu exista o economie reala, nu exista o corelatie intre productie si consum, intre import si export, etc. Tot ce avem, este o economie bazata pe consumul unor marfuri de care nu ai nevoie : adica o " economie " bazata pe servicii. Noroc ca importa imigranti cu sutele de mii, ca sa aiba cui sa vanda la suprapret toate mizeriile ( ca vine imigrantu' cu doua valize in Canada si n-are de nici unele, va trebui sa cumpere totul, de la lingura si cutit )...
     Da' nici mizeriile pe care le vand canadienii la suprapret in magazine, nu sunt produse de ei, ci totul e importat din China !  Noroc ca in China exista milioane de sclavi dispusi sa se mute cu totul in fabrica, precum il lagarele de munca fortata  si sa munceasca pentru bani de inghetata !
Eu inca n-am vazut in magazine ceva pe care sa scrie " made in Canada" ( manufactura e oricum in cadere libera in Rai ). 

Intr-o economie in care nu se mai produce mai nimic, praful de pe toba, populatia deja nu mai are ce munci ( ca totul se muta rapid in China ), iar putinii amarati care mai gasesc un job, se tem ca vor fi inlocuiti cu masini eficiente . Sclavia incepe sa devina demodata si vom obtine un surplus de sclavi deveniti inutili, dar care trebuiesc hraniti, intretinuti cu pensii si ajutoare sociale. Sau nu ( un razboi mondial ar fi foarte bine venit din punctul asta de vedere, ca sa mai rareasca din populatia devenita inutila. ). Cea mai ieftian resursa de pe planeta asta, sunt oamenii : moare unul, vin pe lume alti 10 in locul lui, ca prostimea se puieste ca sobolanii.


Aproape jumatate din muncitorii din North America risca sa fie inlocuiti cu chestii automatizate sau computerizate, conform unui studiu facut la Oxford.


Robotii devin din ce in ce mai inteligenti si capabili sa faca tot mai multe joburi pe care le fac oamenii in prezent. In Canada, un robot de la Universitatea Toronto, numit Brian, a fost deja folosit ca sa serveasca batranii . El poate juca jocuri de memorie cu batranii si sa sugereze retete de mancare, poate recunoaste emotiile si sa-si ajusteze conversatiile in functie de ele. Iar Brian costa doar cateva mii de dolari, o fractiune din cat costa un ingrijitor de batrani pe an.

Sunt deja in jur de 1 milion de roboti in joburile din USA si pe masura ce capacitatile lor continua sa se imbunatateasca, tot mai multe joburi din manufactura si industrie sunt automatizate.

Robotii pot conduse masini. robotii pot munci alaturi de fiinte umane, fara sa le puna in pericol. Robotii pot impacheta cutii, pot curata casa si spala rufe.


Conform cu Institute for Robotic Process Automation , si joburile pentru care e nevoie de absolventi de colegiu vor fi inlocuite de roboti.

Societatea ar putea profita ( daca ar fi formata din indivizi inteligenti ) de faptul ca scapa de corvoada muncii si si-ar folosi timpul pentru propria persoana si invatare.
Dar avem demult resurse si dezvoltare tehnilocica incat ca sa ajunga pentru toata lumea, incat sa fie nevoie sa muncim 1-2 ore / zi sau chiar mai putin, insa prostimii nu ii este permis dintr-un foarte  clar motiv : sunt mult pre aprosti ca sa fie lasati liberi, si de asta trebuiesc facuti sclavi si controlati prin 8 ore de munca zilnica plus saracie ( ca daca ar avea bani, ar refuza sa munceasca ).

Si cum nu ii poti pune sa munceasca la foc continuu si sa produca bunuri de care nu avem nevoie, stapanii de sclavi i-au dresat cu societatea de consum : consuma mai mult decat ai nevoie, fa risipa, pentru a fi nevoie sa muncesti ca sa produci tot maimulte bunuri inutile, dar pe care le vei cumpara. Astfel , esti ca un hamster care se invarte pe rotita, iar rodulmuncii tale se duce catre stapanii de sclavi.


Chiar daca economia Canadei este una bazata pe servicii, in mod oficial se admite cu jumatate de gura ca economia a inceput sa scada. Pai s-au cam prins si canadienii ca e cazul sa o lase mai moale cu fitele si cumpararea de bunuri inutile !  Plus ca pe an ce trece, canadienii sunt din ce in ce mai saraci .


Guvernatorul Bancii Canadei, Stephen Poloz, spune ca economia tot nu e suficient de puternica si va trebui sa pastreze foarte mici dobanzile al imprumuturile bancare, in urmatoarele 3 luni, pentru ca " recuperarea globala a economiei" a fost o dezamagire in serie.


Insa realitatea sta cu totul altfel decat ce aprezentata de autoritati si de propaganda : salariul minim din Canada e acelasi ca in 1975, insa preturile ... nu ! 


Statistics Canada spune ca salariul minim din 2013 era la fel ca si cel din 1975, calculand inflatia. Salariul minim din 1975 , exprimat in dolari din 2013, era de 10,13 $ / ora ( din care se scad taxele ).  Dar intre 1975 - 2013, salariul minim exprimat in doari 2013, a variat, ajungand chiar la 7,53 $ / ora in 1986, inainte sa creasca la 8,81 $ / ora in 1996.

Pana in 2003, salariul minim era 8,50 $ / luna. Raportul arata ca 6,7 % dintre toti muncitorii din Canada, in 2013,aveau salariul minim, si pana la 5,0 % in 1997.




Canadienii sunt din ce in ce mai saraci si traiesc de la un salariu la altul, prin urmare, au inceput sa nu mai risipeasca banii pe orice, oricum : pretul conteaza din ce in ce mai mult !


Un chestionar nestiintific facut de Huffington Post despre preferintele canadienilor si loialitate alor pentru branduri, arata asa : canandienii, disperati de preturile mari din malluri, se indreapta catre magazinele online ( din USa, of course, ca nu's cazuti in freza sa cumpere scump din onlin-ul canadian ).

64 %  spun ca vor vizita mallurile mai rar decat au facut-o acum 5 ani.

 59 % au facut cumparaturi online in ultima luna si doar 8 % spun ca nu au cumparat niciodata online.


Pretul conteaza mai mult decat spalarea pe creier cu patriotismul. Majoritatea canadienilor, 54 % , spun ca vor cumpara in functie de preturi si nu de tara producatoare a bunurilor.
Nationalitatea magazinului si originea produsului a fost principalul factor de cumparare, pentru doar 15 % si 8 % dintre res[pondenti.


Sa cumparam marfa produsa in Canada, vanduta la suprapret, doar ca sa ne dam patrioti ?  Si ce inseamna sa cumperi canadian ?
Oriunde te vei duce la cumparaturi, in magazine gasesti doar haine produse in tarile din lumea  a treia, in lagare de munca fortata. In acest caz, sa cumperi canadian inseamna nimic mai mult decat sa sustii corporatiile canadiene ori cele din USA  Cui ii pasa ? De ce ar trebui sa le pese clientilor de corporatiile unde isi fac cumparaturile ?


                        Economia Raiului e in prabusire libera, ca pana si Cisco da afara angajatii :


Guvernul Ontario a fost avertizat de Cisco ca planuieste sa concedieze 6.000 angajati si sa creeze 1.700 joburi in provincie

                                                CBC mai concediaza 1.500 de angajati :


In aprilie au mai concediat 657 de angajati, iar pana in 2020 intentioneaza sa mai concedieze intre 1.000 - 1.5000 , sa produca mai putine documentare, sa isi reduca emisiunea de seara cu 30 de minute sau 60, in functie de succes si sa isi reduca spatiile ocupate in cladiri.


Am mai scris pe blog despre cum canadienii nu sunt angajati, pentru ca firmele prefer asa aduca muncitori cu contract de munca din alte tari, pe care ii platesc mai ieftin decat pe canadieni.
Cand firmele vor sa concedieze oameni, primii concediati vor fi canadienii, pentru ca ei sunt platiti mai bine !


Un mare contractor din Saskatchewan e investigat de guvernul federal pentru acuzatiile ca a concediat cateva duzini de electricieni canadieni si a pastrat angajatii straini, temporari.


Sindicalistii candieni declara ca nu sunt deloc fericiti cu ce se intampla cu candienii pe piata muncii si cer sa fie concediati intai strainii.



Viewing all articles
Browse latest Browse all 515

Trending Articles