Deficitul bugetar in Canada e mare :
De cand a inceput recesiunea in 2008, Canada a mai adaugat la datoria nationala inca 150 bilioane dolari. Acum avem 217 bilioane dolari datorie.
Datoria neta din toate provinciile Canadei a crecsut cu 28,6 % in 2013-2014, de la 20,5 % cat era in 2007-2008.
Datoria pe cap de canadian, impartita pe provincii si teritorii :
Pestele de la cap se impute : daca statul impovareaza cetateniic udatorii la buget, de ce nu s-ar indatora si cetatenii de buna voie si nesiliti de nimeni, ca doar asta e tara care traieste pe datorie ?
Gospodariile canadiene au o datorie de 1,8 trilioane de dolari :
In 1990, canadienii aveau 85 decenti la fiecare dolar din venitul lor anual. Astazi, numarul a atins recordul de 1,63 dolari. Asta inseamna ca, oamenii economisesc doar 3,6 % din veniturile lor - o scadere cu 12 % in 1990.
Datoria totala a tuturor canadienilor , la sfarsitul lui martie a fost un record de 1,8 trilioane de dolari, din care creditele imobiliare sunt 1,29 trilioane.
Cifrele arata negru pe alb cum nevoile de baza ale omului au devenit sursa de profit, afaceri grase. Chestiune abominabila in societatea umana.
Intre anul 1999 si 2012 au crescut cele mai multe tipuri de datorii ale populatiei :
"Cel mai mare risc domestic financiar este inabilitatea datornicilor de de a-si plati datoriile, in conditiile in care veniturile lor au inceput sa scada foarte mult . Riscul continua sa fie considerat crescut.
Probabilitatea ca riscul sa se materializeze este scazut, insa daca se va intampla, efectul asupra economiei si sistemului financiar ar putea fi sever ( adica se prabuseste sandramaua canadiana ). " - Financial System Review ; December 2014, Bank of Canada
Canadienii sub 55 de ani sunt cei mai inglodati in datorii :
In continuare, economia Canadei e la pamant cu flori pe ea. Ianinte de criza, economia era bazata pe vanzari de servicii catre imigranti, insa de ceva vreme, se cam inchid magazinele din malluri la foc automat, ca nu mai cumpara astia ca disperatii, toate lucrurile inutile.
Oamenii au din ce in ce mai putini bani, din ce in ce mai multe datorii si isi pierd joburile intr-o veselie ( altele nu mai apar ). Prin urmare da, canadienii au inceput sa resimta cum e sa trebuiasca sa strangi cureaua, iar asta se vede in primul rand in retail.
In Canada, in aprilie, au renuntat la 20.000 de joburi in constructii si retail.
In Canada se construieste in draci, au construit toata iarna. Pe strada mea construiesc vreo 4 blocuri turn si turnau betoane la -20 C intr-o veselie : in Canada e absolut normal si legal. Si cu toate astea, au inceput sa concedieze din muncitorii part-time.
In industria de retail, din cauza plecarii Targetului si a inchiderii altor magazine, s-au pierdut 20.500 de joburi. Industria resurselor naturale are cu 6,6 % muncitori mai putini decat anul trecut.
Astea sunt conditiile economice din Canada. Mai trebuie sa amintesc faptul ca aici economia este una de monopol de corporatie, nu ca in Europa unde micilor intreprinzatori le mai este permis sa respire si ei pe langa.
Propaganda vine sa ne lamureasca de faptul ca nu e adevarat ce vedem, ci e adevarat ce ne spun ei. Iar ei ne spun ca totul e bine si frumos, avem toate conditiile sa ne facem firme infloritoare, da' noi suntem incapatanati si nu si nu !
Tot ce trebuie sa faci ca sa ai o afacere de succes este sa persisti in a excela in cee ace faci.
Astia ne mint in fata. Pai in societatea de vite incaltate nu conteaza calitatea, ci reclama facuta la produsul pe care il vinzi. Cu cat mai mult tam-tam, cu atat ai mai mult succes. Poti sa le vinzi si rahat , cata vreme in spatele tau trage sforile cum trebuie si cand trebuie : prostime ase va ingheui sa cumpere.
Ca doar Mc'Donalds nu are asa succes imens pentru calitatea nemaipomenita a alimentelor sale ! La fel si cu mizeria de Iphone, se bulucesc toate vitele sa il cumpere la suprapret, cand pot gasi pe piata telefoane mai capabile decat Apple si mai ieftine. Da' tu da-te peste cap sa oferi produse de calitate la preturi mici cu care sa iei fata corporatiilor ! Si marmota invelea ciocolata in staniol, pentru ca canadianul e dresat de zeci de ani sa cumpere doar de la corporatii si atat : restul firmelor nu sunt de incredere.
Ca sa reuseti in afaceri in Canada, nu trebuie decat sa nu te vezi ca o victima. Nu conteaza ca mediul de afaceri iti este complet ostil si lumea e saraca. Se inchid magazinele pe capete, dar tu viseaza ca o sa rupi Canada in doua cu mica ta afacere. Dai faliment ? Nu-i bai, ca o iei de la capat , inveti din greseli si cauti urmatoarea oportunitate.
Si mai trebuie sa perseverezi, sa-ti reinventezi ideea pana va prinde la public.
Gargara. Pur si simplu gargara si nimic concret. Gargara in cel mai pur stil canadian : vorbim fara sa spunem nimic, ci doar ca sa ne dam importanta in fata prostilor care casca gura la noi.
Astia nu vor vorbi niciodata pe cifre si pe date concrete, pentru ca au fobie de adevar si prefera sa o dea pe dupa cires si sa o invarta cum vor ei. Vorbitul in doi peri este specialitatea canadiana : niciodata nu vor spune ceva clar, concret si neinterpretabil.
Mda. Acum ma simt mai bine, ca am aflat cum se fac afacerile !
Ok, acum luati o doza de realitate : 90 -95 % dintre noile afaceri dau faliment (mai demult am pus pe blog dovezi si statistici despre asta ).
Si daca vrei o afacere mareata, vino cu inovatii ! Multe afaceri incep pentru ca o persoana vede o nevoie sau simte ca poate face ceva mai bine decat exista deja pe piata.
Daaaa, si maromota invelea ciocolata in staniol. Again. Astia mananca cacat si se fac ca uita ca e nevoie ca inovatia ta sa nu deranjeze rechinii de pe piata, pentru ca altfel vei fi redus la tacere cu inovatie cu tot, pentru ca nimeni nu are chef sa imparta tortul cu tine.
Ultima inovatie : Uber, carui i se da la cap, e tarat in judecata si interzis cam peste tot in lume. In Canada e mare scandal si acum se judeca, in speranta ca il vor interzice, ca le ia paine ade la gura celor care detin monopolul pe piata taximetriei.
In Franta, Uber e interzis din ianuarie 2015. In Olanda e intarzis din 8 decembrie 2014. In Spania e interzis din 9 decembrie 2014. In Belgia e interzis in Bruxelles. In Germania e interzis in Hamburg si Berlin pe motiv de "capitalism anarhist ".
Dar daca vrei sa iti reuseasca afacerea, nu trebuie decat sa ai pasiune in cee ace faci. Daaa, emotiile garanteaza succesul unei afaceri. Ce dracu' are sula cu prefectura, ca faci o afacere pentru bani si nu pentru ca sa te simti tu bine !
Cand esti dus cu pluta pe norisori roz si nu poti face distinctia intre inchipuirea ta si realitate, atunci rezulta un mix gretos de emotii si sentimente ce nu au nici o legatura cu afacerile : nu intereseaza pe nimeni ce simte patronul afacerii. Eu cumpar un produs, un sercviciu si nu emotiile cuiva. Prin urmare, ma doare la basca daca cel care a facut produsul l-a facut cu emotii sau fara.
Esti deprimat ca te-ai dat cu capul de pragul de sus ? Well, propaganda nu e acelasi lucru cu realitatea din teren !
Nu mai fi deprimat si mai ia o portie de propaganda, ca sa iti ridici moralul : ia exemplu de la Apple care a inceput in garaj si a devenit cel mai popular business in America de Nord ! Daaa, tot ce zboara se mananca si pelicanii inghit povestile romantate si cosmetizate, despre mari corporatii izvorate din nimic : uite ca se poate ! Fa si tu !
Tot nu ai reusit in afaceri ? Nu-i bai, ca poti sa te imbogatesti si fara ele !
Solutai este sa faci sex : cu cat faci mai mult sex, cu atat vei castiga mai multi bani, in special daca ai un peste descurcaret.
Oamenii de stiinta raporteaza ca oamenii care fac sex de doua sau trei ori pe saptamana au salariul cu 4-5 % mai mare, comparat cu cei care fac sex mai putin. De unde rezulta ca salariul creste in functie de numarul partidelor de sex, iar adolescentii ar trebui sa fie toti niste nababi putrezi de bogati.