Quantcast
Channel: Filosofie pe bordura
Viewing all articles
Browse latest Browse all 515

Piramidele din Caral - 2

$
0
0
Ghidul ala nu era de nici un folos, ca tot ce spunea era ceva gen " nu stim" , pentru ca guvernul ne-a interzis sa facem cercetare arheologica in sit, ci doar lucrari de intretinere. Ei considera ca piramidele din Caral sunt cele mai vechi din America de Sud, leaganul civilizatiei de aici. Si in alte situri pe care le-am vizitat, exista aceeasi frustrare : guvernul interzice cercetarea arheologica si face big time cover-up ( asta mi-au zis-o cei care aveau muzee particulare ).

Asta este ceea ce considera istoricii ca ar fi fost un amfiteatru pentru ceremonii . Eu l-am vazut in toate constructiile indienilor Hopi ( kivas ) : aceeasi constructie circulara si semisubterana, destinata activitatilor religioase.


                                                             Asta era intrarea in amfiteatru :


Problema era ca nu erai lasat sa te apropii nici de piramide, nici de scari. Totul era ingradit, iar ghidul era un paznic foarte atent.  Eu am suspectat ca incearca sa tina turistii departe de chestiile pe care nu ar trebui sa le vada : toti ghizii fac asta, la poruncade sus. Daca nu stii unde sa te uiti si ce sa cauti, o sa vizitezi zonele istorice fara sa intelegi nimic.
  

Scria un turist pe forumuri, ca ghizii de la Abydos, Egipt, au fost instruiti sa tina turistii departe de peretele pe care era desenata tehnologie avansata, asta :


 Pe noi ghidul si ingradirea piramidelor, ne tineau nu la distanta, ci la foarte mare distanta !  Doar ca un japonez foarte batran, a prins momentul in care grupul se deplasa si s-a dus direct spre intrarea intr-o piramida, a sarit gardul si a facut poze. Omul stia precis unde sa mearga si ce sa caute ( poza de mai jos ).
Ghidul a facut crize si a amenintat ca il scoate afara din sit daca se mai intampla.


 Aceeasi figura apare in petroglifele  Anasazi : pare ca are pe cap niste antene de receptie, probabil motivul pentru care indienii Hopi i-au nimit " ant people".


Aceeasi figura de zeu, si pe petroglifele din Utah , McKee Springs Petrogliphs, Dinosaur National Monument.


                                     Prin urmare, am vazut piramidele asa, de la departare ...


La piramida asta ingropata in nisip, au gasit ingropate doua schelete de plozi despre care spuneau ca au fost sacrificate zeilor. Nu, n-au facut analiza pe schelete, ca sa afle vechimea lor.
Ei au evaluat piramidele pe 2.000 B.C, insa eu am motive sa cred ca sunt mult mai vechi de atat.


                                                               La urmatoarea piramida ...


 ... au gasit o petroglifa cu simbolul spiralei ( galaxiei ), care a devenit si simbolul Peru. Noi turistii, nu meritam sa vedem petroglifa, asa ca ne zgaim la poza din panou :


Simbolul de la Caral apare peste tot : de la companiile aeriene, pana la mancare si suveniruri. E ca frunz ade artar pentru canadieni.


Acelasi simbol apare peste tot prin petroglifele indienilor din Utah si Arizona : vorbim despre aceiasi zei capetenii, care apar pe toata planeta, la toate popoarele.






                                                                         Isla de la Palma, Canare :           


                                                           Piramida se vedea ca era restaurata :


      Piramida avea in fata un amfiteatru circular, iar ghidul ne-a spus ca aici se faceau sacrificii umane :


Jos in vale de unde am venit, exista albia unui rau secat ce se umple cand ploua, iar pe celalt mal e din nou desert.


                 Pe celalt mal, au descoperit alte piramide : acolo turistii nu au acces, dar au ceva zoom ...


              Si bineanteles, nici aici arheologii nu au voie sa fara cercetare, ci doar sa conserve situl !


Piramidele din Caral erau sezate oarecum intr-un cerc, iar in centru, unde se intersectau drumurile, exista acest mini-obelisc, cam de 1 metru si jumatate. Obeliscul e simbolul  Zeului Soare, ce apare sub diferite nume, pe la fiecare popor. Soarele e in centru galaxiei, intocmai ca obeliscul din Caral : restul piramidelor ar corespunde cu restul zeilor importanti care s-au ocupat de Caral.


Obeliscul apare si la Macchu Picchu si e numit " intihuatana" , cuvant din limba Quechua, care inseamna inti = sun + hata = a conecta


                                    Aici se vad ceva mai bine piramidele care inconjoara obeliscul :

                                                    
                                                                                    ...


                               Urmatoarea piramida era in conservare : nu cumva sa va apropiati !


Ghidul ne-a spus ( numai intrebat, dar ma mir ca ne-a spus ), ca se desalinizeaza zidurile, ca sunt imbibate cu sare si se distrug. De unde atat de multa sare ?  Ghidul nu stia, insa noi putem afla daca ne uitam in jurul nostru.


                                  Avem nisip ca pe fundul marii, zeci de kilometri in jurul nostru.


Avem dune de nisip chiar in situl din Caral, langa piramide. Avem piramidele ingropate in nisip. Muntii din jurul piramidelor, sunt si ei acoperiti de nisip, in ciuda vantului si a ploilor care ar fi trebuit in mii de ani sa mai rareasca din el ( de unde inteleg ca a fost foarte mult nisip ).


Si daca ne uitam pe cealalta parte a muntilor care inconjoara Caralul, ii vedem aproape ingropati in nisip.


                           Avem oceanul, nu departe de Caral, la cativa km. Ghici ciupreca, ce-i ? 


Pentru mine e destul de evident ca zona a fost ingropata adanc sub apele oceanului si acoperita cu dune de nisip de-a lungul anilor. De aici provine si sarea care a impregnat zidurile piramidelor.De unde eu inteleg ca piramidele din Caral sunt mult mai vechi decat declara arheologii mainstream : sunt mult inainte de Potop si apartin celorlate 3 lumi ( unei dintre ele ), care au existat inainte de lumea noastra.

Daca apelam la memori colectiva, aflam ca atunci cand s-a scufundat Lemuria si Atlantida, indienii Hopi, care atunci cand traiau in Lemuria, au fost transportati de zei in Sud America, in zona lacului Titikaka de acum. Indienii povestesc ca pamantul din Peru era foarte ud si nu se putea cultiva nimic in el, pentru ca tocmai se ridicase continentul din adancul oceanului : pamantul promis indienilor, de catre zei. Lumea noua.


                                                              In zona rezidentiala ...


 ... restauratorii muncesc din greu sa scoata sarea din ziduri : sarea aia misterioasa, despre care habar n-au de unde provine...




                                                                The End :


                                                     Acuma, ca avem nisip si intre dinti ...


                                              ... facem cale intoarsa prin desert ...


                                                                   ... si mergem la benzinarie ...


                                                ... sa tragem un pui de somn la racoare !



Viewing all articles
Browse latest Browse all 515

Trending Articles