Quantcast
Channel: Filosofie pe bordura
Viewing all articles
Browse latest Browse all 515

Fertilizare in vitro

$
0
0

Din ce in ce mai multa lume e infertila : cu cat mananca mai mult GMO si cu cat mancarea e mai deficitara in nutrienti, cu atat se inmultesc cazurile de infertilitate ( si boli, as zice eu ). E plin cu muieri disperate ca se sfarseste lumea si ele n-au fatat. Pentru ele s-a inventat o afacere foarte profitabila : productia de plozi la borcan !


In 2012 s-au produs  in USA, pozi facuti in borcan, mai multi ca niciodata si ei constituie un procent foarte mare din numarul fatarilor totale din 1980 incoace, de cand a fost introdusa fertilizarea in vitro.  Raportul a fost publicat de Society for Assisted Reproductive Technology .


Organizatia in cauza are 379 de clinici membre si reprezinta 90 % din clinicile de infertilitate din USA. Ele au raportat ca in 2012 au facut 165.172 de proceduri care implica fertilizarea in vitro ( IVF ), in care un ovul de la mama sau de la un donor este fertilizat in vasul de laborator. Rezultatul a fost fatarea a 61.740 de boraci.

In 2012 au fost 2.000 fertilizari in plus, fata de anul 1011. In 2012 au fost fatati in USA 3,9 milioane de boraci, iar cei produsi prin fertilizare in vitro au fost 1,5 % din totalul boracilor.


Si de aici incepe circul : daca e cu muieri, in mod sigur e prostie si panarama . Trei muieri se lupta in instanta pentru custodia a doi boraci produsi in borcan.


Gemenii de 5 ani au efectiv 3 mame. Plozii locuiesc cu un cuplu de lesbiene, insa au fost conceputi cu ovule donate de fosta partenera a uneia, si mai tarziu au fost adoptati de actuala partenera.

Sub Human Fertilization and Embrionology Act 2008, donorul ovulelor nu are statut legal ca si parinte. Dar donorul se lupta in instanta pentru custodie, pentru ca a locuit in aceeasi casa cu plozii, iar legea ii permite ( datorita acestei custodii part-time ) si este recunoscuta ca a treia parte pazitoare de boraci.


Plozii au acum o mama fatatoare, una adoptiva si una biologica, plus un tata anonim, cu care nu pot avea contact pana cand vor implini 18 ani.
Povestea e cam asa : fatatoarea si donatoarea au fost un cuplu care au locuit impreuna incepand cu 1990 ca si cuplu si dupa ce relatia a devenit platonica, ele au continuat sa locuiasca impreuna. Cand una dintre ele nu a reusit sa ramana bortoasa, cealalta a fost de acord sa-i doneze ovule, care au fost fertilizate folosind un donator anonim, in 2007.


In 2012 relatia s-a rupt si mai mult si donatoarea s-a mutat in alta locuinta, a aflat ca nu a fost recunoscuta ca parinte legal al plozilor. Plozii au continuat sa locuiasca cu fatatoarea, care mai tarziu a intrat intr-o relatie cu alta femeie, care a devenit parinte legal al plozilor, adoptandu-i. Si acuma judecatorul trebuie sa descurce itele, ca tutele habar n-au fost in stare sa-si clarifice situatia. Muierile, cand vad boraci in fata ochilor, isi pierd mintile.


Productia de plozi in borcan a devenit o afacere infloritoare, iar clinicile in cauza au facut din asta un circ, un spectacol cu care atrag prostimea ( se stie ca prostimea dora circul ) : au pus la dispozitia clientilor o aplicatie in care puitorii pot vedea in real time, embrionii in borcanul din laborator.


O clinica din Barcelona a creat aplicatia spectacol, si a pus-o la dispozitia puitorilor. Institutul Marquez  a pus o camera numita " embrioscope" ce transmite imagini din borcan la fiecare 20 de secunde, timp de 3-5 zile cat dureaza incubarea , dupa fertilizare si pana cand vor fi transferati in uterul fatatoarei.


Imaginile pot fi accesate de puitori prin aplicatia numita " Embryonomobile", direct de pe telefon. Dr. Victoria Walker , specialist in fertilizare la Institutul Marquez a declara pentru presa ca aplicatia ii ajuta pe puitori sa se simta apropiati de embrioni si ii face sa se simta imputerniciti.


Le permita sa fie mult mai conectati cu embrionii. De la clienti a primit pozitiv feedback : 100 clienti au spus ca a fost foarte puternic sa vada imaginile, iar 87 % au declarat ca a fost o experienta pozitiva puternica. Oamenii spun ca imaginile ii fac sa se simta mai calmi si sunt uimiti sa vada crearea unei vieti noi.


O clienta a declarat ca e incredibil si nemaipomenit sa vada originea vietii umane. Ea a studiat biologia si se simte rasplatita din plin si plina de bucurie sa fie martor al uni astfel de eveniment nemaipomenit. Pai uite-te pe YouTube ca e plin de astfel de " minuni" : totul pe gratis !
Da' nu toti puitorii pot fi martorii " minunii", ci doar cei care platesc 500 $ pentru asta...  Daca embrionul a fost transferat cu succes fatatoarei  si bortosenia e un succes, puitorii vor primi un DVD cu imaginile in cauza.


Da' cum stim deja, orice minune tine doar 3 zile . Ca s-au inmultit vocile care sustin cu dovezi, ca plozii produsi in borcan sunt cam neterminati si vor fi mereu bolnavi. In special au probleme cu sistemul imunitar, cu inima si sunt sterili.


Dr. Barrett, expert in multiple fatari la Sunnybrook Health Science Centre, a spus doctorilor la o conferinta medicala, ca e nevoie sa restrictionam fertilizarile in borcan, ca sursa majora de bortosenii multiple si adesea ca sursa de probleme de sanatate majore care le acompaniaza.

" Ceea ce industria IVF face, este sa creeze o populatie de plozi bolnavi, iar asta are impact asupra intregii societati " a declarat el, in conferinta de la Canadian Fertility and Andrology Society .
Daca este atata de evident ca practica IVF produce atat de mult rau, de ce oamenii continua sa o faca ?  N-am primit un raspuns pentru asta, a declarat el la conferinta.

Pai eu stiu de ce : pentru ca muierile sunt proaste si accepta absolut orice pret ( inclusiv sa nenoroceasca sanatatea plozilor ), numai sa poata fata si ele. Nu conteaza ca plodul ala se va chinui toata viata cu probleme de sanatate, ci conteaza ca au produs si ele un puradel. Al doilea motiv este pur si simplu incultura : oamenii care apeleaza la fertilizare in vitro nu se informeaza temeinic despre asta, ci se bazeaza doar pe ce le dau clinicle mura in gura. Iar clinicile trec sub tacere riscurile, ca sa nu-si piarda potentialii clienti. E doar business, ca de obicei.


Nu doar ca plozii produsi in borcan vor fi bolnavi toata viata lor ( am si eu un amic ce a produs plozi in borcan si sunt continuu bolnavi ), dar multi se nasc si cu defecte de nastere. De unde rezulta ca procedura de fertilizare in vitro este una incompleta, ii lipseste ceva.


Zhibin Hu de la Nanjing Medical University si colegii sai, au colectat rezultatele a 46 de studii care au comparat numarul defectelor din nastere a boracilor facuti in borcan cu defectele din nastere ale plozilor nascuti.
Pentru mai mult de 124.000 de boraci facuti cu ICSI, in care un singur spermatozoid este injectat in ovul, riscul de a priduce boraci cu defecte din nastere a fost cu 37 % mai mare decat la ceilalti boraci. De unde rezulta ca procedura este deficitara undeva.


                    Plozii facuti in borcan sunt de doua ori mai predispusi sa aiba o sanatate proasta :


Plozii facuti in borcan sunt de doua ori mai predispusi sa aiba o sanatate proasta, avertizeaza expertii. Un studiu facut pe sute de plozi in varsta de 7 ani, a aratat ca au fost internati in spital mult mai frecvent decat restul plozilor de aceeasi varsta.
Unele boli sunt comune tuturor plozilor, insa cei facuti in borcan sufera de mai multe boli legate de creier si sistemul imunitar.
Un studiu britanic arata ca gemenii facuti in borcan au nevoie de mai multe tratamente spoitalicesti decat plozii fatati singuri.
Cifrele au fost publicate in Human Reproduction , un jurnal medical respectat, care alimenteaza frica de tratamentele de fertilizare. Studiile anterioare au artat ca barbatii tineri care au fost conceputi in borcan, sunt mult mai predispusi sa fie infertili.
 Plozii facuti in borcan sunt mult mai predispusi sa sufere de defecte din nastere, inclusiv probleme cu inima si se considera ca sunt in risc de autism si paralizie cerebrala.


Ce lipseste din procedura de facere a plozilor in borcan, a descoperit un  ... inginer roman si fiul sau, student la medicina : Alexandru Boris Cosciug si George Valeriu .

Pentru cei interesati, download aici  http://api.ning.com/files/zkGb0X42pMSZUDV*NepXIjv0WxpHhQIMxIIKFquJbTkCso6tn175MKX0l4AsLvBYLkjWTkUhRi9PrOkCYgR0fiG8ONFoho9o/AdammtDNAinheritancetheory.pdf



Autorul spune clar ca sursa teoriei sale este Biblia, unde procedura e descrisa in clar ( pentru cine pricepe ce citeste ).
Asa cum stim, textele sacre sunt printre altele manuale de genetica avansata, ce descriu o tehnologia genetica precticata de zei, tehnologie la care oamenii inca nu au acces, n-au descoperit-o. Sa te inchini la un manual de genetica ( Biblia ), fie el si zeiesc, doar pentru ca nu intelegi ce citesti in el, este jeninbil. La fel de jenibil este sa respingi categoric manualul si sa-l clasifici basm, doar pentru ca nu intelegi ce citesc ( atitudinea ateilor ). Noroc ca exista oameni care chiar pricep ce citesc in Biblie, care si-a pastrat mesajul coerent, in ciuda mutilarilor la care a fost supusa de-a lungul anilor.



Eu cred ca nenea Boris ar face echipa excelenta cu nenea Toni Victor Moldovan  http://toni-victor-moldovan.blogspot.ca/   : eu personal, as citit cu maxim interes orice ar scrie fiecare dintre ei. Pacat ca nenea Boris nu si-a facut un sait pe care sa-si puna continuarea cercetarilor genetice din textele sacre ale omenirii. Sunt convinsa ca mai sunt multe de descoperit in ele.


Nenea Boris zice clar ca eroarea pe care o fac "specialistii" in fertilizarea in vitro, este ca ignora ADN-ul mitocondrial parental, pe care il elimina din procedura, pentru ca il considera inutil. Acest ADam mt DNA zice nene aBoris ca se gaseste doar in apendicele xifoid si in ... sperma.
    De curandf am vazut niste cercetari care ziceau ca geneticienii au descoperit ca atunci cand ovulul e fertilizat pe cale naturala, nu doar spermatozoidul patrunde in ovul ci si sperma. Face sens cu teoria lui nenea Boris : sperma fiind purtatoare de Adam mt DNA, se transmite viitoarei fiinte si mostenirea parentala.


Cand ovulul este fertilizat in vitro, se ia un spermatozoid si se introduce in ovul, iar lichidul smeinal e lasat pe dinafara. Adica mostenire aparentala nu se mai transmite viitoarei fiinte, iar consecintele sunt explicate de nenea Boris mai jos. Din nefericire, asta e procedura ce amai des folosita in cazul fertilizarilor in vitro.
Cealalta varianta, fericita, in care ovulu7l e pus in lichidul seminal intr-un vas Petri si lasat sa se fecundeze, e mai norocoasa.


               Mai departe ... scrie in carte ! Nenea Boris descrie teoria, mai bine decat as putea sa o fac eu :

                                                                        
    Din nefericire, autorul nu pare ca si-ar fi dat seama ca in limbaj popular, religios, creatorii sunt numiti " zei" , " Dumnezeu, Allah, Shiva, etc ", iar in limbaj comun, stiintific, sunt numiti " viata extraterestra", " aliens". In realitate, sunt aceleasi lighioane care stapanesc extraordinar de bine ingineria genetica.   
                                                  .....


Viewing all articles
Browse latest Browse all 515

Trending Articles