Quantcast
Channel: Filosofie pe bordura
Viewing all articles
Browse latest Browse all 515

Inapoiere tehnologica

$
0
0
In Rai, tehnologia e inapoiata, aparatura invechita. Un dezastru cu ifose de " the best country of the world".
Tehnologia celor de la telefonul de urgenta, a ramas incremenita in timp si are nevoie sa fie adusa la standardele moderne :



Tehnologia de la serviciul 911 este un dezastru si are nevoie sa fie modernizata, inainte ca apelurile de pe telefoanele mobile si SMS-uri sa fie majoritare. Merita mentionat ca pana acum 1-2 ani, telefoanele mobile erau un super lux in Canada, sinu oricine si le permitea. Nici acum nu si le permite majoritate apopulatiei, din cauz acosturilor exorbitante la servicile de telefonie. Ca aici nu e Orange si Vodafone, sa vanda abonamente aproape gratis, ca sa-si permita orice cocalar sa aiba telefon mobil,  in Romania .

Canadian Radio-televizion and Telecomunication Comission raporteaza ca operatorii de la serviciul de urgenta 911, adesea nu cunosc informatiile necesare despre apelant, din cauza proastei coordonari dintre sisteme si useri. Concret : canadienii de la 911 nu sunt capabili sa localizeze locatia exacta a apelantului care suna de pe un telefon mobil , care pot fi localizate doar dupa turnul de telefonie si nu dupa locatia exacta a apelantului disperat.
Cu alte cuvinte poti suna dupa ajutor, ca mori cu zile, pentru ca serviciul 911 nu e in stare sa te localizeze. Daca nu stii sa le spui unde te afli exact, e vai de steaua ta !


Sistemul de urgenta 911 functioneaza pe baza credintei participantilor si nu datorita guvernarii potrivite a institutiilor, spune autorul raportului CRTC, comissioner Timothy Denton.
Raportul spune ca 911 are  probleme cu apelurile venite de pe telefoanele mobile si de pe internet VOIP. cu alte cuvinte, daca vrei sa suni la politie sau ambulanta, ori dai fuga sa suni de pe un telefon fix, ori ar fi bine sa stii sa le spui exact unde te afli ...

Denton spune ca nu exista vreun plan ca sa faca schimbarile necesare in serviciul 911.
Cum a fost asa ramane, ca modernizarea costa, si in Rai nimeni nu e dispus sa investeasca. De ce sa investesti, daca poti detine monopol in telecomunicatii si sa oferi servicii execrabile la superpret de lux ?



CRTC cere recomandari de la populatie despre cum tehnologia de fiecare zi,  poate fi folosita ca sa modernizeze serviciul 911.
Da' astia n-au minunatii ingineri canadieni, care sa aiba habar de meseria lor si sa vina cu propuneri coerente ?  Am inteles : incompetentii canadieni  sunt platiti regeste in joburile capatate prin networking ( pila romaneasca ), in timp ce ei cer populatiei sa le faca jobul. Tipic canadian.


Cum in Canada exista doar capitalism de monopol, nu-i de mirare ca serviciile oferite sunt de o calitate mizerabil. Internetul e una dintre ele si vine cu noduri in  " the best country of the world ".


Nu-i nici o surpriza ca, Canada nu este in topul listei tarilor care au cel mai rapid Internet. Conform cu raportul Ookla, o companie care aduna date despre conectiile la Internet, Canada este pe locul 54 in lume, la viteza de Internet. Pana si in Africa, Kenia exista Internet mai rapid decat in " the best cpountry of the world " !


Tech blogger, Pet Nowak a creat o harta a Canadei, in care arata viteza medie la upload dupa fiecare provincie , comparat cu media upload in diferite tari , ca sa dea canadienilor convinsi ca au parte de cele mai bune servicii din lume ( ca doar traiesc in " the best country of the world " ) . Viteza la upload in Ontario este la fel cu cea din Bangladesh ...

Dezastrul e atat de mare in nordul Canadei, incat viteza melcului la upload inseamna ca afacerile pur si simplu nu pot avea loc pe Internet !  Fix ca la targurile din Evul Mediu  : ia ratusca, da' 3 lei ...

Chiar daca guvernul Harper a anuntat ca da bani de la buget pentru expansiunea broadband in nordul Canadei si zonele rurale, un nou raport spune ca e nevoie de sute de milioane de dolari cel putin, pentru a rezolva problema si a conecta intreaga Canada la Internet.
In Nunavut, canadienii se chinuie cu dial-up. Dial-up a fost majoritar in Ontario pana acum 2-3 ani, si inca este de actualitate.


Trei companii de telefoane controleaza 90 % din piata telefoanelor mobile. Ele sunt organizatii puternice si stiu foarte bine ca monopolul este cel mai bun pentru ele. Motivul pentru care 3 companii controleaza piata, este ca guvernul federal permite.
Canadienii platesc din greu servicile , dar cui ii pasa de asta ? Canadianul de rand nu are nici un cuvant de spus si ei nu sunt organizati. Banda de Internet este doar o extensie a industriei de telefoane mobile. Prea putini jucatori pe piata. Costuri enorme pentru consumator si servicii proaste.



Preturile canadiene pentru wireless sunt mai mari decat cele americane . De fapt, totul in Canada este mult mai scump decat in USA. Nu exista echivalent canadian pentru Sprint sau T-Mobile. Oamenii cu mai putini bani in Canada, primesc o valoare valoare mai mica decat in USA.


Dara sta nu e tot, pentru ca, capitalismul de corporatie aduce multe surprize naplacute pentru consumatori .


Tarifele la roaming sunt exorbitante, sunt aproape intangibile. Partea proasta este ca in Canada platesti si daca faci apleuri, dar si daca primesti. Iar daca te afli in afara Canadei si ai telefonul inchis,cand iti vine factura, s-ar putea sa faci soc, cand constati ca ai de platit jumatate din salariul tau pe o luna, doar pentru in timp ce ai avut telefonul inchis, ai fost sunat de prietenii din Canada, iar romaningul este produs de ultra-lux prin Rai.  Au patit-o multi si apoi au plans pe la ziare , am pus mai demult articole despre asta pe blog
. Asa s-a dus vestea ca daca placi in afara Canadei, nu cumva sa faci greseala fatala sa-ti iei cu tine telefonul mobil, ca esti numai bun sa ti se incarce factura cu roaming pe care nu l-ai folosit, dar esti fortat sa il platesti.

Guvernul conservator a promis ca va scadea tarifele la roaming pentru clientii telefoanelor mobile, ca va creste viteza Internetului in zonele rurale si va permite clientilor de satelit si cablu TV sa se aboneze doar la canalele pe care le doresc. Ca aici nu e cum vrea clientul, ci dupa cum i se vara pe gat cu de-a sila .E ca pe vremea lui Ceausescu, cand erai fortat sa cumperi de la magazin o carte buna, la pachet cu alte 2 pe care nu le voia nimeni. Daca va e dor sa retraiti Epoca de Aur, numjai in Canada mai aveti ocazia, ca restul tarilor de pe planeta s-au modernizat.


Promisiunile sunt parte din discursul din Senat al Primului Ministru Stephen Harper, care pune accent pe drepturile ( mult visate ) ale consumatorului canadian .
Gov. Gen. David Johnston spune ca, canadienii sunt obositi de costurile ascunse ale abonamentelor. Ca pe aici e la mare moda sa ai costuri ascunse prin contractele de orice fel : e perfect legal sa-ti inseli consumatorii. Cand a intrat pe piata Wind, companie de telofonie mobila care acum nu mai stie cum sa plece de pe piata canadiana, sictirita de piedicile care i s-au pus, si-a facut reclama cu afise mari in care scria ca ei nu au hidden fees ( la vremea respectiva le-am pozat si le-am pus pe blog ) ! Adica noi nu va furam, cum fac companiile canadiene de pe piata !


Gov. Gen. David spune ca, canadienii nu ar trebui taxati mai mult decat americanii, pentru aceleasi servicii identice. Paia sta spun autoritatile canadiene, cel putin din 2006 incoace, de cand m-am trezit eu in Rai, si tot promit ca vor face si vor drege, si totusi nimic nu se intampla in realitate !

Promisiunea autoritatilor include eliminarea taxei pentru emiterea facturii de hartie, pentru servicii.



                 Nici amatorii de jocuri pe computer nu sunt mai fericiti in Rai , ca sunt atent supravegheati :


Documentele publicate de Edward Snowden arata ca USA si UK monitorizeaza jocurile online. Tu joci Angry Bird iar serviciile secrete tin scorul ...
Serviciile de inteligenta americane si engleze au spionat jucatorii de-a lungul globului si au trimis agenti sub acoperire in universul virtual ca sa monitorizeze jocurile online, precum World si Wtercraft.


Povestea a ajuns in the The New York Times, The Guardian si ProPublica si spune ca spionii americani si englezi au petrecut ani de zile cautand teroristi online sau informatii.


Si daca iti place sa freci menta pe Facebook , ziarul scrie ca , companiile majore de tech colecteaza informatii despre datele personale ale oamenilor si cunostintele lor. Ca parte a campaniei de reformare a colectarii de date, Google, Facebook si Apple si altii spun ca sunt ingrijorati ca securitatea nationala vine impotriva drepturilor individuale.


Si dupa ce ca serviciile sunt execrabile in Canada, totul este la suprapret ca astia fac bisnita in loc de comert, tot ei sunt cei care se mira ca li s-a prabusit turismul. Asta, ca sa nu mai amitesc ca NU ai ce sa vizitezi in Canada : nimic, pauza. Pasune si 4-5 orase implantate in pustietate, toate identice, ca trase la Xerox. Pur si simplu nu ai unde sa mergi si ce sa vizitezi in weekend, desi dispui de masina. Principala distractie de weekend a canadienilor, este mersul la Walmart ca sa-si cumpere mizerii ieftine. Eu sunt ferm convinsa ca nu exista tara mai plictistoar5e si mai terna, decat " the best country of the world ". Ca sa mergi in vacanta sau ca sa vizitezi ceva interesant, musai sa-ti iei concediu si sa zbori in afara Canadei, ca pe pasunea de aici, nu-i nimic de vazut.
    Si daca tot nu ai nimic sa le oferi turistilor straini ( in afara de pasune ), macar preturi mici sa le oferi, pentru ca turismul de turme are ca singura retentie, sa crape in ei mancare ieftina si sa zaca in tarc la soare. Cel mult sa se fatzaie prin oras si sa se amageasca ca sunt culti, daca se duc la cinema, spectacole si muzee.



In afara de Niagara si Rokies ( care sunt ingrozitor de saraci si plictisitori : nimic de vazut, nimic de facut in Banff, perla coroanei turistice din Canada ) Canada nu are nimic de oferit in materie de turism.
Prin urmare, numarul vizitatorilor internationali in Canada s-a prabusit cu 20 % din 2000 incoace, in ciuda faptului ca turismul in lume a crescut, conform cu un raport eliberat de Deloitte Canada.


In 1970, Canada era a doua destinatie in lume ca cea mai populara destinatie, dupa Italia. Intre timp, s-a lamurit lumea e e doar reclama si ca la pomul laudat sa nu te duci cu sacul ...
Prabusirea turismului e cauzata de de dolarul puternic si doar cativa americani viziteaza Canada, preferand alte destinatii.Pai amercanii au perfecta dreptate : pe langa ce tara suberba din punct de vedere turistic au americanii, Canada e  ... la tara ! Prin porumbiste !  N-ai ce dracu' sa vezi in tara asta, motiv pentru care americanii nici nu vin incoace. Ca n-au pentru ce.


Milioane de vizitatori in Canada vor fi taxati cu taxe noi, datorita unui plan de triere propus securitati electronice.
Guvernul federal solicita punctul de vedere al publicului despre planul de a introduce aplicatii de calatorie online, ca p[arte a perimetrului de securitate cu USA.
Turistii de nationalitati care nu au nevoie de viza ca sa viziteze Canada - inclusiv oamenii din Britania, Franta si alte multe tari - vor putea aplica online pentru permisiunea de calatorie, inainte sa soseasca cu avionul.


Cetatenii USA vor fi exceptati de la noile cerinte. Da' nu conteza, ca ei oricum nu vin sa viziteze pasunile din Canada ...


Guvernul planuieste sa taxeze " cost recovery" - inca nu e specificat cat de mult va costa noua taxa, dar va fi o " suma minima". Aplicatiile aprobate vor fi valide pentru multiple intrari in Canada, spune David Goldstein, presedintele Tourism Industry Association of Canada. Da'  astia chiar viseaza ca dupa ce a vizitat un strain Canada, chiar va dori sa vin si a doua oara ?  Really ? !


Cireasa de pe tort este ca nici canadienii n-au chef sa calatoreasca folosind companiile aeriene canadiene ! Pentru ca e ultrascump, iar biletele de avion de la americani sunt mult mai ieftine.


Guvernul federal musai trebuie saa ia masuri si sa faca schimbari masive in industria aviatica canadiana, pentru a preveni canadienii sa plece in USA si sa zboare de acolo. Taxele foarte mari la combustibil si onerous owneship si politici specifice de zbor dauneaza competitivitatii , zice un raport al Howe Institute.


Guvernele provinciale si cel federal al trebui sa reduca sau sa elimine taxele pe combustibilul aerian si sa se deschida competietiei ( ca si in doemniul asta exista tot monopul, cum ne-am obisnuit ). Ar trebui sa permita altor companii aeriene cu patronaj strain sa opereze rute domestice .


Guvernul federal ar trebui sa faca o serie de reforme in politica sectorului aviatic. Mesajul a fost rtimis pentru Mionistrul Transporturilor, Lisa Raitt's .Pai in fiecare an e discutia asta prin presa, despre cum ar trebui reformata industria aerioana , despre cum Air Canada pierde la greu clientii canadieni si despre cum nu se ia nici o masura. Cainii latra, caii trec si canadienii platesc.



Viewing all articles
Browse latest Browse all 515

Trending Articles