Quantcast
Channel: Filosofie pe bordura
Viewing all articles
Browse latest Browse all 515

Best country of the world

$
0
0


Cunoastem toti, ifosele de " the best country of the world" ale canadienilor. In special plozii, sunt dresati in scoli cu pretentiile exagerate despre Rai si cat de minunat este el : mai ales, prin comparatie cu USA si restul lumii.

 Restul lumii e de alta parere : Germania este " the best country of the world " ...

Am cunoscut un produs al indoctrinarii canadiene , care a absolvit liceul si il apuca tremuratul, daca ii ziceai ca in Canada e rau ( cu argumente ).  Era absolut convins ca mai bine de cum e in Canada nu se poate si nu exista nicaieri pe planeta, ca canadianeii au tot ce se poate mai bun, adunat gramada in tara lor : ca asa l-au invatat la scoala, iar profesorii nu mint.
     Omul, parca era din bancul ala cu femeia adulterina : iubitule, nu-i adevarat ce vezi , e adevarat ce iti spun eu ...

     Era irational, il lovea  damblaua daca era contrazis in ceea ce priveste minunile Canadei. Culmea, ca nici nu era nascut in Rai, ci doar l-au adus parintii aici, cand era plod. Iar el nu intelegea in ruptul capului si era furios ca parintii lui se pregateau sa se reantoarca in Ungaria, tara de origine ! Cum sa nu-ti placa sa traiesti in cel mai bun loc de pe planeta ? Asa ceva, nu exista.



In surveyul anual, facut de Globe Scan si PIPa, pentru BBC World Service, maimult de 26.000 de respondenti din 25 de tari, au fost intrebati sa clasifice cele mai bune 16 tari din lume. Germania a iesit pe primul loc.

Pai nu-i de mirare ca Raiul a ramas in urma, ca e inapoiat cam din toate punctele de vedere. In special, in ceea ce priveste tehnologia si stiintele. Asa zice un raport al corpului de sfatuitori al guvernului :



In ultima analiza , Consiliul Inventiilor, Stiintelor si Tehnologiei noteaza ca suntem in urma celorlalte tari, in investitiile sectorului privat in inovatii si aplicarea noilor cunostinte .
In 2011, Canada se clasa pe locul 25 din 41 de tari , in ceea ce priveste investitiile in afaceri.




Nici canadianul de rand, nu o duc mai bine : o treime din candieni, traiesc de la salariu la salariu. Adica, abia supravietuiesc de la luna la luna.




O treime din familiile de canadieni, anul trecut, n-au avut bani niciodata, sau aproape niciodata, dupa ce isi plateau cheltuielile de intretinere .

Surveyul a fost facut de Certified General Accountants Association of Canada si arata ca pentru  29 % ( 1 din 10 familii ) a fost dificil sa economiseasca ceva banuti, dupa ce isi plateau facturile.



Chestionarul, de asemenea a aratat ca 25 % din gospodariile canadienilor nu au facut niciodata sau aproape niciodata, economii .
Iar dintre canadienii care au facut  pus bani deoparte , procentul lor a scazut la 3,8 % la sfarsitul ui 2012, de la un varf de 19,9 % cat era la inceputurile lui 1980.



Surveyul a fost facut de Ipsos Reid in septembrie 14-21, 2012, pe adulti de la 25 de ani in sus. Un total de 1.805 interviuri au fost facute, cu gospodarii din 10 provincii. Rata de eroare e plus sau minus 2,31 %, iar rata de incredere e 95 % .


Pe langa faptul ca multi canadieni au bani doar cat sa supravietuiasca de la o luna la alta, si majoritate acanadienilor, nu pot sa stranga un dolar pentru zile negre, mai e si totul foarte scump in Rai ! Ca ifosele, costa !



Referitor la preturile caselor ( stim deja ca in Canada bula imobiliara sta sa crape ), Canada se claseaza a treia in lume, dupa Belgia, Norvegia si e urmata de Noua Zeelanda si Franta.
Adica, dupa ce ca prostimea canadiana e saraca lipita, baracile de carton cu pretentii de case, costa cat nu face ...


   Nu doar omul de rand o duce greu, ci  si diplomatii canadieni nu's multumiti si au protestat in strada :




Diplomatii din 12 misiuni candiene din strainatate, au protestat in strada impotriva noilor reguli de munca ( sa va traduceti singuri ) : la londra, Tokyo, Paris si Hong Kong, China si India.


Diplomatii spun ca sunt platiti substantial mai putin decat alti functionari publici care fac joburi similare n Canada si ca anterior protestului din strada, au facut "job actions" in efortul de a forta guvernul federal sa negocieze cu ei.


Politicienii au altceva mai interesant de facut, decat sa negocieze cu grevistii : sunt mult pre aocupati cu coruptia !
La cateva luni dupa ce predecesorul sau a plecat din functie, in disgratie ( tot coruptie ), primarul din Laval e acuzat ca a luat mita .



Acuzatiile de coruptie sunt atat de grave, incat primarul din Laval a cerut provinciei Quebec, sa preia controlul orasului :


Politia spune ca de zeci de ani, municipalitatea functiona ca un sindicat al crimei organizate, foarte bine pus la punct, care absorbea bani, iar primarul era in rolul de sef al retelei.
Laval este al 3 lea oras ca marime din Quebec si al 13 lea din Canada.



Acuzatii sunt si in randul corporatiilor. Despre companiile de constructii care sunt detinute de Mafia italiana sau platesc obol Mafiei, ca sa primeasca contracte, am mai scris pe blog. Am scris si despre cum Toronto este pricipalul orasul financiar al Mafiei italiene din intreaga lume, in care ei isi spala banii : a scris in presa, n-am inventat eu.

Acum, presa ne povesteste despre existenta monopolurilor pe piata de ciocolata. Pai se vede cu ochiul liber ca sunt monopoluri cam in toate domeniile, in psecial in cel al telecomunicatiilor ! A scris presa si despre asta.
Ca mic intreprinzator, nu pre ai loc pe piata, abia supravietuiesti cu magazinase marunte : piata libera, competitia si alti termeni, sunt de-a dreptul amuzanti cand vorbim despre Rai. Praf in ochii naivilor.



Fostul sef de la Nestle Canada Inc, impreuna cu alti directori de la alte 3 companii, sunt acuzati ca au conspirat sa fixeze acelasi pret in Canada : Competition Bureau a anuntat joi, in urma a 6 ani de investigari.

Fixarea preturilor este o infractiune criminala iar schimbarile aduse de Competition Bureau's, incearca sa stopeze activitate acartelului din Canada, a declarat presei, interim competition comissioner, John Pecman .


Robert Leonidas, a fost presedinte si sef executiv ofiter la Nestle Canada, intre 2006- 2010, e acuzat de infractiuni criminale, sub Competition Act, sub acuzatia ca a luat parte la o schema de fixare a pretului ciocolatei in Canada. Nestle e acuzat, impreuna su concurentul sau. Mars Inc si ITWAL Ltd , o retea de distribuitori en-gros.


Pedepsele potentiale pentru acuzatiile de fixare a preturilor, include o amenda de pana la 10 milioane dolari si inchisoare de pana la 5 ani . Mult mai recent, amenda maxima a crescut la 25 milioane dolari si 14 ani in inchisoare.

Hersey Canada Inc, a cooperat cu investigatia, iar Competition Bureau, a recomandat un tratament mai balnd pentru Hersey. Compania e asteptata de pledeze vinovata, pentru rolul sau in acuzatia de conspiratie la fixarea preturilor, in 21 iunie.


Acuzatiile impotriva directorilor de la Nestle, cum ca au conspirat pentru inflatia preturilor la ciocolata, au fost revelate prima oara in 2007, dupa ce investigatorii Competition Bureau au facut raiduri in birourile celor de la Nestle, Hersey, Mars si ITWAL.
( da, au avut nevoie de 5 ani, pana sa-i dea in judecata ) ...de ce oare ?

In cererile completate de competition bureau, pentru a obtine mandate de perchezitie, scrie ca directorii acum acuzati, se intalneau in restaurante, cafenele si alte locuri conventionale, pentru a conspira. Mr. Leonidas i-a dat reprezentantului firmei concurente, un plic plin cu informatiile despre preturile practicate de firma lui, spunandu sa ia preturile lui in serios.



In schimb, se face mare tam-tam cu dresarea plozilor cu democratia. Cat de stupid este sa lasi prostimea sa decida in lucrurile importante ? Prosti, da' multi. Prostimea nu ar trebui sa aiba putere de decizie, ca de asta merg lucrurile prost in societatea umana ( una din cauzele principale ).



Plozii canadieni, isi pierd vremea uitandu-se la celebritati, citind magazine pentru muieri proaste ( reviste de mosa si de barfe ) si urmarind campaniile politice. Ca e foarte activ dresajul cu implicarea in problemele societatii and shit.



Exista ceva mai eficient decat a indoctrina plozii de mici si implicare alor in campaniile politice ? Un plod d'asta de 12 ani, e superincantat sa faca voluntariat in campania elctorala din Vancouver, pentru un candidadt liberal, in 14 mai. O sa bata din usa in usa si o sa sune lumea la telefon la intamplare, incercand sa convinga populatia sa voteze cu candidatul ei.
    Bineinteles, ca nu poti lua in serios un plod cu muci la nas,care vre asa te convinga de eficacitatea sistemului si povesti de adormit plozii. Insa plozii implicati, o iau foarte in serios : asta e si ideea . Sa creada trup si suflet in perfecta functionare a sistemului si a politicului.



Plodulcare face voluntariat electoral al 12 ani, declara presei ca va continua sa o faca, pana la 25 de ani, cand va candida ea. Pana atunci, va avea 10 ani de experienta .
   E pur si simplu jenant ( chiar si pentru varsta de 12 ani ), sa-ti imaginezi ca facand pe trepadusul prin campaniile electorale, o sa ai habar cu ce se mananca o campanie electorala. Jocurile si sforile se trag la alt nivel, nu la cel de executant . Dream on !





Viewing all articles
Browse latest Browse all 515

Trending Articles